اهمیت مشاوره
تا به حال دیده اید که شخصی برای بنای یک ساختمان، ابتدا به سراغ فروشندگان مصالح برود و وضعیت آجر، شن، ماسه و تیرآهن را جویا شود؟ یا احتمالاً تفاوت کیفیت تیرآهن ساخت کارخانجات مختلف را بپرسد؟!!
یقیناً پاسخ منفی است.
مسلماً برای بنا کردن یک ساختمان ابتدا یک مهندس معمار یا مهندس سازه را برای طراحی بنایی که قصد ساختن آن را دارند پیدا می کنند. فردی امین که اطمینان دارند نیازهایشان را برای ساختمانی که قصد بنا کردن آن را دارند، مرتفع می کند.
فردی که می داند این ساختمان . . . . .
در چه زمینی؟
برای چه کاربردی؟
با چه استحکامی؟
با چه طول عمری؟
با چه قیمتی؟
باید بنا شود.
عجیب این است که امری تا این حد بدیهی، در امور مربوط به بیمه، کمتر مورد توجه قرار می گیرد، هر چند در مواردی تا حدودی امر مشاوره مورد توجه است، باید این مضوع را در نظر گرفت که اهمیت بیمه کمتر از حفظ منابع مالی و انسانی سازمان نیست، اما به تجربه ثابت شده در اکثر موارد کمترین توجهی به مشاوره بیمه و موارد ذیل می شود:
۱– بررسی و تجزیه تحلیل وضعیت موجود و نتایج آنچه تاکنون صورت گرفته
۲- ارزیابی ریسک و شناسایی نیازهای
۳- تشخیص روشهای کنترل ریسک
۴– تعیین ریسک های بزرگ و خارج از کنترل و طراحی بیمه نامه مورد نیاز
۵- نظارت بر صدور بیمه نامه
۶- پشتیبانی در طول مدت بیمه نامه
۷- پیگیری و راهنمایی زمان خسارت
کمترین مشکلی که به دلیل بی توجهی به امر مشاوره گریبان سازمان را خواهد گرفت حیف و میل منابع مالی است.
نا گفته پیداست که در مقوله بیمه هزینه در جایگاه دوم اهمیت قرار دارد. از سویی دیگر متخصصین و افراد با تجربه آگاهند که بیمه نامه نداشتن بهتر از بیمه نامه بی کیفیت داشتن است. مادامی که سازمان بیمه نامه ای ندارد بر اساس تجارب به گونه ای عمل می کند که حتی المقدور از خطر احتراز کند. اما زمانی که مدیر با صرف هزینه، بیمه نامه تهیه می نماید مادامی که مشاوری نداشته باشد عملاً نمی داند که بیمه نامه یا بیمه نامه های تهیه شده تا چه حد می تواند پاسخگوی نیازشان باشد. لذا با تصور کارایی کامل بیمه نامه موجود اقدام به فعالیت در حوزه مربوطه می نماید.
متأسفانه بارها دیده شده که به دلیل نقصان بیمه نامه ها از یک طرف و عدم تطابق نیازها و ریسک ها با بیمه نامه های صادره، به جای اینکه شاهد افزایش ضریب امنیت سازمان باشیم با عدم پوشش خطرات واقع شده، مازاد بر هزینه های سنگین بابت پرداخت خسارت، خود مبلغ بیمه نامه های صادره جزو هزینه های سربار شده است.
تنها مشاورانی می توانند از عهده مسئولیت خطیر کارشناسی و طراحی بیمه نامه های مورد نیاز بر آیند که توان و تجربه کافی در حوزه اجرا داشته باشند.
WhatsApp us